Buiten schilderen

buiten schilderen

Als in het voorjaar de ramen en deuren weer opengaan en de tuin weer wat op orde is, zit je misschien in je achtertuin en valt je blik op het buitenschilderwerk. Je realiseert dat het tijd is om weer aan de slag te gaan. Maar waar moet je op letten? In deze blog wat tips voor het buiten schilderen.

buiten schilderenAllereerst, let goed op de weersverwachting. Vroeg in het voorjaar kan het in Nederland buiten overdag heerlijk aangenaam zijn. Je realiseert je dat het uitstellen van het buiten schilderen je misschien zwaarder gaat vallen als je eenmaal aan de slag bent gegaan. Hoe warmer het buiten wordt, hoe vervelender het karwei! Ook is later in de zomer de begroeiing al hoger, wat het misschien ook lastiger maakt om alles te bereiken. Er is ook een nadeel voor het buiten schilderen in het vroege voorjaar; het weer. Om over de winter maar te zwijgen.

Bij vorst buiten schilderen?

Let erop dat er ’s nachts geen vorst voorspeld wordt. Als de verf niet helemaal droog is voor de vorst er overheen komt, kun je problemen krijgen met onder andere de droging. Bij vochtig weer buiten schilderen is niet alleen niet comfortabel, er kan ook vocht in de verf slaan wat natuurlijk ook nadelig werkt. Zorg dus dat je aan de slag gaat bij stabiel weer en verdeel je werk zodat de klus niet te groot wordt. Een kaal huis tegen de tijd dat er een langere regenperiode aankomt is natuurlijk ook niet aan te raden!

Tenslotte: ik schreef het al eerder, je huis is wat waard! Neem het buiten schilderen van je huis serieus. Je bespaart een hoop moeite en geld om je buitenschilderwerk in topconditie te houden. Lees ook het artikel over de tien meest gemaakte fouten bij het buiten schilderen.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …