Keukenkastjes verven

Keukenkastjes verven, de metamorfose van je keuken

Heb je een oude keuken en zoek je een gemakkelijke of betaalbare manier om deze een geheel nieuwe ‘look’ te geven? Een goede optie: je keukenkastjes verven. Waar het bij de keukenkastjes natuurlijk niet hoeft te blijven! Ook je tegels kun je een nieuwe kleur geven als je dan ook de muren aanpakt, heb je voor het je weet een totale metamorfose uitgevoerd!

Keukenkastjes vervenEen oude keuken heeft vaak ook charme. Mijn Oma had vroeger een hele oude jaren-70 keuken. Jammer genoeg zie die oerdegelijke oude kastjes nog maar weinig. Maar mocht je ze tegenkomen in een oud huis, overweeg dan eens de keuken te restaureren! Die oude look vind je nergens meer. Met wat handigheid en een pot verf geef je ook zo’n keuken een geheel nieuw uiterlijk en houd je de authentieke sfeer in huis.

Je keukenkastjes verven

Je keukenkastjes verven geeft nooit problemen. Alle ondergronden zijn, mits je de goede werkwijze aanhoudt, altijd te schilderen. Is de keuken van hout gemaakt? Dan is goed schoonmaken, opschuren en de kale plekken gronden, vaak voldoende. Kleine oneffenheden zijn met plamuur te repareren.

TiP: al eens gedacht aan een decoratieve verftechniek op je keukenkastjes?

Is de keuken van kunststof? Ook dan kun je de keukenkastjes verven! Ook hierbij geldt dat goed schoonmaken erg belangrijk is. Vet stoot verf af en zorgt voor een slechte hechting. Even opschuren met fijn schuurpapier zal de hechting van de grondlaag alleen maar helpen. Dit is dus erg aan te bevelen. Daarna een kunststof-primer (grondverf die zorgt voor de hechting van de eindlaag op kunststof) eroverheen en weer fijn opschuren. Nu kun je met iedere verf je keukenkastjes verven!

Ook over glas

Keukenkastjes verven 2Zelfs als in je keukenkastjes glas is verwerkt, kun je het glas mee verven. Gebruik hier wel ook weer eerst een speciale grondlaag voor. Maar misschien is het juist wel veel leuker om het glas zo te laten? Goed afplakken scheelt een hoop schoonmaakwerk na de klus!

Nog een tip: denk goed na of je het eindresultaat hoogglanzend of liever wat matter wilt hebben. Op hoogglans zie je veel meer oneffenheden en ook vuil is veel sneller zichtbaar. Aan de andere kant is hoogglans verf wel weer veel sterker.
Ook goede optie is een harde krasvaste lak te gebruiken om je keukenkastjes te verven. Dit is een verf die verhard is met een toevoeging van polyurethaan. Veel sterker en beter kras- en slagvast dan de andere zijdeglans verven. En goed schoon te maken!
Let wel op bij het schoonmaken van keukenkastjes die geverfd zijn: met een schuurmiddel schoonmaken is niet aan te bevelen! Dit zal zeker krasjes in de laklaag geven.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …