Kosten schilder per m2

Schilders hebben verschillende manieren om de prijs van een bepaalde klus te berekenen. Vaak heeft dit ook ervaring nodig. Wil je je deuren laten verven, dan weet de schilder vaak precies wat te vragen per deur. Als je je muren wilt laten witten, weet hij wat hij moet rekenen per vierkante meter. En als hij er zo niet uitkomt, omdat de klus veelzijdig is, of ongewoon, dan kan hij altijd nog een prijs vragen per uur. Hier kun je lezen over de kosten van een schilder per vierkante meter, welke factoren invloed hebben op deze prijs en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

De kosten van een schilder per vierkante meter

De klussen waarvoor een schilder de prijs per vierkante meter zal berekenen zijn vaak klussen met grote oppervlakten. Denk hierbij aan de muren, het plafond, de gevel en eventuele houten objecten buiten. De kosten hiervoor zijn anders per klus en over het algemeen geldt dat het schilderen van hout duurder is dan het schilderen van de meeste andere materialen. Dit is omdat het meer onderhoud nodig heeft en andere verf. Andere factoren die de prijs per vierkante meter kunnen veranderen zijn het oppervlak en de arbeidskosten van de schilder. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende schilderwerken, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Taken schilder Prijs per vierkante meter
Binnenmuren sausen €9 – €15
Binnenmuren spuiten €5 – €10
Plafond schilderen €11 – €16
Buitenmuur schilderen €16 – €26
Buiten hout schilderen €25 – €40

 

Het soort klus

Een van de factoren die de prijs van de schilder per vierkante meter bepalen is hoe arbeidsintensief de klus is. Daarom is het goedkoper om de muren te laten schilderen dan het plafond. Hoe arbeidsintensiever, hoe meer werk de schilder heeft en hoe meer tijd hij nodig heeft per vierkante meter. Daarnaast is er ook de bereikbaarheid van de plek die moet worden geschilderd. Kan de schilder hier moeilijk bij, dan is de klus duurder omdat hij meer moeite moet doen. Dit is ook één van de redenen waarom buiten schilderen meer kost. Soms zijn hier steigers voor nodig, wat de prijs ook doet stijgen. En de materialen die nodig zijn om een woning of tuinobject te beschermen van de weersomstandigheden kosten meer.

De omvang van de klus

Uiteraard geldt dat je voor een klus met meer vierkante meters meer betaalt. Echter, als je grotere oppervlakten kunt aanbieden, gaat de gemiddelde prijs per vierkante meter wel naar beneden. De schilder kan dan efficienter te werk gaan en kan daardoor minder geld vragen.

 

Het arbeidsloon van de schilder

Daarnaast kan het ook zijn dat de ene schilder meer geld vraagt voor een klus dan de andere. Dit heeft vaak met ervaring te maken, met bepaalde specialisaties of met de regio waar de schilder is gevestigd. De prijs wordt grotendeels bepaald door wat de concurrentie ook biedt en dit kan bijvoorbeeld in de stad anders zijn dan op het platteland. En als je een erkend vakman in wilt huren, waarvan je weet dat ze worden gecontroleerd op betrouwbaarheid en kwaliteit, dan betaal je hier meer voor.

Bespaar op de kosten van de schilder

Het inhuren van een schilder heeft vele voordelen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, de klus wordt snel en nauwkeurig geklaard en je kunt gebruik maken van de kennis van de schilder. Hij kan kleurenadvies geven en je inlichten over verschillende technieken, trends en ontwikkelingen. Met een schilder kun je de visie die je hebt makkelijker verwezenlijken. Toch betaalt niemand graag te veel. Hier kun je lezen hoe je op de kosten van een schilder kunt besparen.

  • Neem een lokale schilder aan: als je een geschikte schilder kunt vinden die in jouw omgeving gevestigd is, bespaar je op de voorrijkosten. Soms kun je deze volledig vermijden. Ook kun je zo gebruik maken van alle plaatselijke kennis en contacten die een schilder in zijn diensttijd heeft opgedaan.
  • BTW: op schilderwerken in en om het huis is een lagere BTW van kracht. Dit scheelt 15 procent. Op de eindfactuur zal je een BTW van 6 procent moeten zien op zowel arbeid als materiaal.
  • Plan je klus in de winter: in de periode tussen 21 november en 21 maart hanteren veel schilders een lager tarief. Dit is omdat het werkaanbod dan flink afneemt. Soms kun je hier wel 30 procent mee besparen of een andere soort korting onderhandelen.

Met onze vergelijkingstool bespaar je nog meer

Door onze vergelijkingstool te gebruiken kun je tot 40 procent besparen op de totaalkosten. Daarnaast bespaar je jezelf ook de moeite en tijd om alle schilders af te gaan voor offertes. De tool is gratis en vrijblijvend en het enige dat je hoeft te doen is het invullen van je postcode en het geven van een omschrijving van je klus. Binnen een korte tijd zie je een aantal offertes in je inbox verschijnen die je zelf kunt vergelijken op aandachtspunten die relevant zijn voor jou. Zo weet je zeker dan je alle opties bekeken hebt en dat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft jouw schilderwerk.

 

Wat kost een schilder precies?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …