Kosten buitenschilder

Buitenschilderwerk kan lastig zijn. Het schilderen van de kozijnen en de gevel moet echter af en toe gebeuren, als deel van de onderhoudsprocedure. Soms is het makkelijker en sneller om een schilder in te huren, dan om deze taak zelf te ondernemen. Schilders hebben de juiste gereedschappen, kennis en materialen zodat je huis er naderhand weer strak uitziet en goed beschermd is tegen de weersomstandigheden. Hier vind je een overzicht van de kosten van een buitenschilder, kun je lezen welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je geld op de totaalfactuur kunt besparen.

Waarom een buiten schilder?

Het bijwerken van je schilderwerk op je gevel en je kozijnen heeft niet alleen esthetische voordelen. Het voegt ook jaren toe aan de levensduur. Water, mosvorming en schimmels kunnen zowel de stenen als het hout onherstelbaar beschadigen. Daarom is het belangrijk je gevel en kozijnen mooi schoon te houden en regelmatig te verven. Deze plekken aan de buitenkant zijn vaak moeilijk te bereiken. Een schilder weet waar hij het beste steigers kan huren, welke materialen op dit moment het beste zijn en kan advies geven over de kleur en andere opties die je hebt.

De kosten voor een buiten schilder

Een buiten schilder vraagt iets meer per uur en vierkante meter dan een binnen schilder. Dit komt doordat de materialen duurder zijn en de klus meestal intensiever is. De factoren die de prijs beïnvloeden zijn het oppervlak, de arbeidsintensiviteit en de ervaring van de schilder. Hier volgt een overzicht met deze gemiddelde kosten, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Buiten schilderwerk Prijs
Kosten buitenmuren schilderen €16 – €26 per m2
Kosten buiten hout schilderen €25 – €40 per m2
Kozijnen schilderen per m2 €65 – €70

 

Het oppervlak

Het spreekt voor zich dat je meer moet betalen voor een groter oppervlak. Dit is tot op zekere hoogte ook zo. Toch is het voordeliger om zoveel mogelijk vierkante meters te laten schilderen. Hiervoor geldt namelijk hoe meer vierkante meters hoe beter de prijs per eenheid. Heb je genoeg budget en heb je meer werk voor de schilder, dan kun je dit het beste allemaal tegelijkertijd aanbieden.

De arbeidsintensiviteit

Ook hier geldt, hoe arbeidsintensiever de klus, hoe meer je betaalt. Betreft het een locatie waar de schilder niet goed bij kan, bijvoorbeeld dan betaal je meer. Moeten er daarom steigers worden gebruikt, dan betaal je ook meer. Dit is ook de reden dat je voor kozijnen per vierkante meter meer moet betalen dan voor het schilderen van de gevel.

Het tarief van de schilder zelf

Uiteraard verschillen deze tarieven ook per schilder. Dit is logisch, het geld dat ze vragen is gebaseerd op de concurrentie, maar ook op de ervaring. Een beginnend schilder kan niet zoveel vragen als een ervaren vakman. Daar is jaren voor nodig om het op te bouwen. Door een ervaren schilder aan te nemen, weet je dat je kwaliteit krijgt, maar moet je dus ook meer betalen.

Een winterschilder

Als je geld wilt besparen kun je voor buitenschilderwerk ook prima een winterschilder inhuren. Buitenmaterialen drogen tegenwoordig snel en kunnen ook in de wintermaanden worden aangebracht. Deze winterschilder is niet anders dan een ‘gewone’ schilder, alleen tussen 21 november en 21 maart kun je flinke korting krijgen. Dat komt doordat er tijdens die maanden minder werk is en soms kan dit wel tot 30 procent schelen op de prijs.

Bespaar kosten op je buitenschilderwerk

Al met al kunnen de kosten voor buitenschilderwerk aardig oplopen. Dit is geen weggegooid geld, tenzij je te veel betaalt. Hier kun je lezen hoe je deze kosten toch zo laag mogelijk kan houden.

  • BTW: op schilderwerken in en om het huis is een lagere BTW van kracht. Je betaalt maar 6 procent zowel op materialen als arbeidskosten. Dat scheelt toch 15 procent op de totaalfactuur.
  • Neem een lokale schilder aan: vooral als je een klus hebt die meerdere dagen duurt. Je bespaart of vermijd zo de voorrijkosten, maar steunt ook de lokale economie en hebt alle regionale kennis en contacten bij de hand.
  • Biedt alles tegelijk aan: het is uiteindelijk een stuk goedkoper om alle klussen die je hebt liggen tegelijkertijd aan te bieden dan apart. Heb je er budget voor, geef de schilder dan zo veel mogelijk werk, zodat de gemiddelde prijs per eenheid zo gunstig mogelijk is.

Plan je buitenschilderwerk met onze vergelijkingstool

Door onze vergelijkingstool te gebruiken, kun je tot 30 procent besparen op je totaalfactuur. Daarnaast helpt het je ook bij het verzamelen van offertes, een saaie en tijdrovende klus. Als je je postcode en een omschrijving van de klus doorgeeft aan de tool, kun je binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. In plaats van zelf contact met alle schilders op te moeten nemen, kun je al snel beginnen met vergelijken. Zo oriënteer je je op wat de markt te bieden heeft, weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken en kun je makkelijker tot een beslissing komen wat betreft jouw buitenschilderwerk.

 

Wat kost een schilder precies?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …