Kosten deur schilderen

Het schilderen van je deuren is een langdurige en precieze klus en heeft enige ervaring en techniek nodig. De deuren moeten geschuurd worden, in de grondverf worden gezet en vervolgens met een dekverf worden beschilderd. Omdat de verschillende lagen moeten drogen voordat je er verder mee kunt, is het ook niet een klus die in één dag gedaan kan worden. Als het eenmaal gedaan is, zal je wel een groot verschil merken in je interieur. Hier kun je lezen hoeveel je betaalt voor het schilderen van je deur, welke factoren deze prijs beïnvloeden en hoe je de kosten onder controle kunt houden.

Waarom je deuren schilderen?

Als je deuren er uniform en netjes uit zien, zal je interieur ook beter verzorgd naar voren komen. Maar behalve dat, is het ook nodig om het hout goed te onderhouden. Eens in de zoveel jaar moeten ook je binnendeuren opnieuw worden geschilderd om de levensduur te verlengen. Deuren worden vaak vies van handafdrukken of er wordt op gemorst en door ze te laten schilderen zorg je ervoor dat ze er weer netjes uit zien en weer een tijd mee kunnen gaan.

De kosten voor het laten schilderen van je deuren

De volgende tabel geeft de kosten weer voor het laten schilderen van je deuren. Deze hangen af van hoeveel deuren je laat doen, of je ook meteen de deurposten laat meenemen, wat voor deuren het zijn, welke verf je wilt en de kosten van de schilder zelf. Daarom kunnen de prijzen voor jouw situatie verschillen. De bedragen zijn inclusief BTW en materiaal,

 

Hoeveelheid deuren en soort klus Gemiddelde prijs per deur
1 deur €120
10 deuren €100 per deur
1 deur en deurpost €150
10 deuren en deurposten €125 per deur

 

Het aantal deuren en deursoorten

Ook hier geldt hoe meer deuren je laat schilderen, hoe goedkoper de gemiddelde prijs per deur. Het is erg onvoordelig om maar één deur te laten schilderen, ook al zullen sommige situaties hier wel om vragen. Laat je alle deuren tegelijkertijd doen, dan zorg je wel dat er eenheid is. Daarnaast zijn moeilijk te beschilderen deuren ook duurder. Denk hierbij aan een deur met ramen, of met een bepaalde structuur of motief. En uiteraard betaal je ook meer als je de deurposten ook meteen laat meenemen.

De verf

Een ander voordeel van het inhuren van de schilder is dat je toegang krijgt tot verschillende soorten verf en in allerlei kleuren, voor inkoopsprijs. Je kunt dan ook alle kanten op. Er zijn verschillende lagen nodig, dus de schilder zal grondverf meenemen, eventuele beits en lak en vervolgens de verf die de kleur bepaalt. Ook kun je kiezen voor speciale verf, zoals magneet-, glitter- en krijtbord verf, maar hier betaal je dan ook meer voor.

Het arbeidsloon van de schilder

Ook kunnen de kosten per schilder verschillend zijn. Voor een ervaren vakman betaal je logischerwijs meer dan voor een beginnend schilder. Naast ervaring is er ook de regio waar je woont. In de ene regio kun je misschien een goedkopere schilder vinden en dat wordt bepaald door het concurrentieaanbod. Heb je hele ingewikkelde of erg beschadigde deuren en weet de schilder niet precies hoeveel tijd en materiaal hij ervoor nodig zal hebben, dan kan hij een bedrag per uur in rekening brengen. Dit ligt meestal tussen de €34 en €39.

Kosten besparen

Niemand betaalt graag te veel, dus hier kun je een aantal tips vinden waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: je kunt het voorbereidende werk zelf doen, zoals het schuren van de deuren en zorgen dat de schilder er goed bij kan. Als hij meteen kan beginnen met schilderen, zal je geld besparen op de arbeidskosten.
  • Winterschilder: als je een schilder inhuurt tussen 21 november en 21 maart, dan kun je soms tot 30 procent korting krijgen. Dit is een aanzienlijk bedrag en kan dus een groot verschil maken.
  • BTW: op schilderwerken in woningen ouder dan 2 jaar is een lagere BTW van kracht. Je zal dit op de eindfactuur al zien, dus zelf hoef je hier niets voor aan te vragen. Je betaalt namelijk 6 procent in plaats van 21.
  • Voorrijkosten: bespaar op de voorrijkosten door een schilder aan te nemen die uit jouw regio komt.

Vergelijk offertes met onze vergelijkingstool

Elke klus heeft goede voorbereiding nodig. Alleen door alle opties te bekijken weet je zeker dat je de juiste beslissing kunt maken. Dit doe je door alle schilders in je regio af te gaan en te vragen om offertes. Onze tool kun je hiermee op weg helpen. Vul je postcode en een omschrijving van je klus in en je ontvangt vrijblijvend een aantal offertes die je kunt vergelijken op punten die voor jou van belang zijn. Zo wordt je een boel tijd en moeite bespaard, zonder dat je ergens toe verplicht bent of ergens voor moet betalen. Gebruik onze tool en binnen de kortste keren kun je overgaan tot het inplannen van de werkzaamheden.

 

Wat kost een schilder precies?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …