Kosten winterschilder

Het inhuren van een schilder kan erg handig zijn, als je zelf geen tijd hebt om te schilderen of als je zeker wilt weten dat het goed en netjes gebeurd en het toch liever aan een professional overlaat. Je kunt een schilder gebruiken voor een groot aantal klussen in huis, zoals spuitwerk of sauswerk, deuren, trappen en kozijnen, en zowel voor binnen als buiten. Lastige plekken zoals het plafond en de gevel kan de schilder makkelijk doen, omdat hij de ervaring, de gereedschappen en de kennis heeft. Als je kosten wilt besparen, kun je een winterschilder inhuren. Hier lees je over de prijzen van een winterschilder, welke factoren deze kosten beïnvloeden en hoe je op de uitgaven kunt besparen.

Wat is een winterschilder?

Het verschil tussen een winter- en een ‘gewone’ schilder is het tijdstip wanneer ze werken. Je kunt gebruik maken van een winterschilder tussen 21 november en 21 maart. Het voordeel hiervan is dat tussen die data de prijzen voor de werkzaamheden naar beneden gaan. Hoeveel hangt af van de schilder zelf, maar soms kun je wel 30 procent korting krijgen op precies dezelfde klussen buiten deze periode. Dit wordt gedaan omdat tijdens de winter het werkaanbod vaak naar beneden gaat, vooral voor buitenschilderwerk. Tegenwoordig zijn er genoeg sneldrogende materialen beschikbaar, zodat je ook in de winter buitenschilderwerk kunt laten uitvoeren.

De kosten van een winterschilder

De volgende tabel geeft de kosten van verschillende schilderwerkzaamheden weer zowel in de gewone periode als in de kortingstijd ter vergelijking. Nogmaals, deze kortingen verschillen per schilder en soms kun je een andere afspraak maken, zoals één uur gratis schilderen per dag. Het kan echter een groot verschil maken om een winterschilder in te huren, zoals de volgende tabel aangeeft, inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

 

Werkzaamheden Prijzen tijdens de normale periode Prijzen met maximale winterschilder korting
Spuitwerk per m2 €5 – €10 €3,50 – €7
Sauswerk per m2 €9 – €15 €6,30 – €10,5
Binnen per uur €34 – €39 €23,80 – €27,30
Buiten per uur €39 – €49 €27,30 – €34,30
Binnen per m2 €29 – €34 €20,30 – €23,80
Buiten per m2 €34 – €39 €23,80 – €27,30

 

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden

De prijzen gegeven zijn een indicatie en kunnen dus per schilder veranderen. De factoren die de prijs beïnvloeden zijn het aantal vierkante meters, de ervaring van de schilder en de arbeidsintensiviteit. Heb je een groter oppervlak aan te bieden, dan gaat de gemiddelde prijs per eenheid vaak naar beneden. Je moet in totaal dan dus wel meer betalen, maar de prijs is gunstiger, omdat de schilder efficienter te werk kan gaan. Daarnaast betaal je uiteraard meer voor een ervaren schilder dan voor een beginner. En ook als de plek moeilijk te bereiken is, er zijn stijgers nodig of de klus is arbeidsintensiever, dan gaat de prijs omhoog.

Per uur of per vierkante meter?

Een schilder zal bepalen of hij per uur of per vierkante meter betaald wil krijgen. Dit baseert hij op het soort klus. Wil je alleen je muren en plafonds laten doen, dan kan de schilder makkelijk een bedrag per vierkante meter berekenen. Je weet dan van tevoren ook precies waar je aan toe bent. Heb je echter lastigere klussen, zoals het schilderen van de kozijnen, de plinten of de trap, dan zal de schilder een bedrag per uur in rekening kunnen brengen.

Bespaar op de totaalkosten

Het inschakelen van een winterschilder kun je dus vaak een flinke korting bezorgen. En het werk dat wordt afgeleverd is precies hetzelfde. Hierdoor ben je al bezig met besparen. Daarnaast zijn er een aantal andere dingen die je kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een lokale schilder: vooral als je klus een aantal dagen kan duren. Daarmee bespaar je op de voorrijkosten, steun je de plaatselijke economie en heb je alle relevante regionale kennis en ervaring in huis.
  • BTW: op schilderwerken in en om het huis is een lagere BTW van kracht. Je betaalt 6 procent over de voorbereidingen, voorbehandelingen, het schilderwerk en ook de materialen. Je woning moet wel ouder zijn dan 2 jaar.
  • Laat zo veel mogelijk doen: heb je meerdere klussen voor de schilder, dan is het voordeliger om deze tegelijkertijd aan te bieden. Hoe groter de klus, hoe gunstiger de prijs per eenheid.

Plan je schilderklus met onze vergelijkingstool

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van een winterschilder? Dan kunnen wij je helpen met het kiezen van de juiste vakman. Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool kan namelijk binnen een korte tijd een aantal offertes voor je verzamelen van schilders uit jouw regio. In plaats van dat je deze zelf moet afgaan, kun je éénmalig je postcode en gegevens invoeren in onze tool, en de offertes zullen naar je email adres worden opgestuurd. Vervolgens kun je deze vergelijken op punten zoals prijs, kwaliteit en service. Alleen als je alle opties bekeken hebt kun je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw schilderwerken.

 

Wat kost een schilder precies?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …