RAL kleuren

RAL kleuren zijn de bekendste en meest gebruikte kleurcodes voor verf. Wie kent de kleur RAL 9001 of RAL 9010 niet van naam? In allerlei branches wordt gebruik gemaakt van RAL. Denk hierbij aan de meubel industrie, woninginrichting en ontwerpstudio’s. Natuurlijk maken ook de verffabrikanten gebruik van de RAL-standaard. Veel populaire standaardkleuren zijn ook afgeleid van een RAL kleurnummer.

Ral kleuren

RAL kleuren bestaan al sinds 1927. Het kleurensysteem is in Duitsland ontwikkeld. De RAL-Classic kleuren zijn in principe de verfkleuren en kennen 210 kleuren.  De RAL kleuren zijn standaarden geworden in de industrie, bouw en verkeersveiligheid.
Voor ontwerp is een groter kleurenpalet nodig dan de 210 RAL-Classics. Deze zijn vastgelegd in RAL-design.

Ral staat voor ReichsAusschuss
für Lieferbedingungen

Met een RAL kleur kun zeker zijn van de standaardkleur. Waar een kleurnummer van een ‘vreemd’ merk (bijvoorbeeld een Histor kleur of één van Flexa) onderling kunnen verschillen, zal een RAL-kleur dezelfde standaard hebben. Veel schilders werken het liefst met RAL-kleuren, zodat ze zekerheid hebben bij de waarde van de kleur.

Elk RAL-nummer kent dus een unieke kleur. Hierbij maakt het niet uit in welk merk verf je de kleur wilt hebben, de kleur zal altijd hetzelfde zijn. Doordat deze kleuren al zo lang op de markt zijn en zo veelvuldig gebruikt wordt, zal ieder verfhandelaar de kleurcode ook kennen. Iedere gewenste verf is in principe ook leverbaar is het hele assortiment kleuren.

Ral kleuren online bekijken

Op diverse websites zijn de RAL kleuren te bekijken. Wees hier echter voorzichtig mee! In iedere browser zal, mede afhankelijk van de kleurinstellingen op je computer of tablet, de kleur anders zijn. Het beste is een RAL kleurwaaier aan te schaffen. Deze kleurenwaaiers zijn niet eens duur. Al vanaf € 9,90 is er een kleuren’kaart’ met alle RAL-kleuren te bestellen!

Ook is het gemakkelijk om dit kleurenpalet te gebruiken voor de combinatie met meubels en andere woninginrichting. Omdat een RAL kleur altijd uniek is, weet iedere branche precies om welke kleur het gaat. Zo voorkom je vergissingen wanneer je een gewenst kleurnummer aan je leverancier doorgeeft.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …