Welke grondverf moet ik gebruiken?

Zoveel klussen, zoveel oplossingen. Zeker bij verf zijn er ontzettend veel verschillende producten op de markt die allemaal een eigen oplossing bieden. Voor elke ondergrond is er wel een verf te vinden die je helpt het beste effect te bereiken. Zo ook bij grondverf. Voor iedere specifieke ondergrond is er wel een grondverf op de markt. Vandaar dat we hier eens een overzicht geven van welke verf je het beste kunt gebruiken op welke ondergrond.

Grondverf op terpentinebasis

Grondverf op terpentinebasis wordt gebruikt voor kaal hout of slechte ondergronden. De verf kan gebruikt worden als ondergrond voor een terpentinebasis aflak. De grondverf van Flexa kan eventueel ook voor buiten gebruikt worden, al is een professionele verf hier voor aan te bevelen. Een betere kwaliteit verf voor buiten is namelijk duurzamer.

Of op waterbasis (acryl)

Dezelfde grondverf als terpeninebasis, maar dan grondverf op waterbasis. Geschikt voor kaal hout dat overgeschilderd wordt met een waterbasis aflak.

vullende grondverfVullende verf

Voor grove ondergronden, zoals kaal hout met veel nerf, is er ook een vullende grondverf. Deze verf heeft het vermogen de structuur van het hout te vullen, zodat later minder of zelfs helemaal geen plamuur nodig is om een glad oppervlakte te krijgen.

En voor MDF?

Om MDF te schilderen kun je het beste eerst een primer voor MDF gebruiken. MDF is namelijk van zichzelf een lastig product voor optimale hechting van verf. De grondverf voor MDF is speciaal ontwikkeld om zich goed in te vreten. Zorg wel voor een goed schone ondergrond door het MDF eerst te ontvetten met thinner.

Loodmenie

Loodmenie is een oud begrip. De moderne loodmenie’s kennen geen lood meer als toevoeging in de verf. Lood is giftig en mag helemaal niet meer in verf gebruikt worden. De loodmenie zoals die nu in de winkel te koop is bevat dan ook geen lood. De toevoeging van lood werd gebruikt om staal roestwerend te maken. Om ditzelfde effect te bereiken wordt tegenwoordig een andere, niet giftige toevoeging gebruikt. Het effect blijft hetzelfde. Loodmenie wordt ook vaak gebruikt om hout dan het cement of de grond in gaat te beschermen tegen rotting. Loodmenie is van oudsher oranje, maar tegenwoordig ook in als witte menie verkrijgbaar.

UnigrundUnigrund Bunt Hechtprimer

Unigrund hechtprimer van CWS is een uitstekend product op alle moeilijke ondergronden. Deze grondverf kan zich goed in alle harde, gladde oppervlakten invreten. Geschikt voor non-ferro metalen, hard pvc en in de meeste gevallen ook zachtere soorten pvc en vinyl. Maak in dat laatste geval eerst een proefvlak. In sommige gevallen kan de primer wat scheurtjes vertonen of moeilijkheden hebben met droging door de weekmakers die in zacht pvc en vinyl verwerkt zijn. Unigrund hechtprimer is sneldrogend. U kunt deze primer eventueel ook gebruiken op tegels in de badkamer of de keuken.

Roestomvormer

Roest op metaal is moeilijk volledig te verwijderen. Als niet alle roest of geoxideerd metaal helemaal vrij te krijgen is, zal de roest onvermijdelijk weer terugkomen. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een roestomvormer zoals Brunox Grondverf BEPOXY. Een roestomvormer zet alle roest vast in de ondergrond en zet het om in een steenharde laag. Deze grondlaag is direct over te schilderen met de gewenste verf.

Heeft u een specifieke vraag over verf, of wilt u weten welke grondverf u het beste voor uw verfklus kunt gebruiken? Laat gerust hieronder een reactie achter. We proberen u zo snel mogelijk te antwoorden!

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …