Zwanger verven?

zwanger verven

Tijdens je zwangerschap wil je goed voor jezelf en je kindje zorgen. Dus kom je vroeg of laat voor de vraag te staan of je tijdens je zwangerschap er goed aan doet om te verven. Op het internet is er veel te lezen over dit onderwerp en de verschillen in advies zijn schrikbarend groot. Enkele websites maken het zelfs zo bont in hun antwoord dat je misschien nooit meer een pot verf durft te openen. Daarom op Verfklussen.be het antwoord van een professional. Zonder ongefundeerde bangmakerij.

*Tip:

Jouw klus uitbesteden aan een ervaren schildersbedrijf en/of benieuwd naar de exacte prijzen? Ontvang  vrijblijvend in een keer tot 6 offertes van lokale schilders in je mailbox.

Zwanger & verven?

Laten we eerst een onderscheid maken. In verf zitten géén giftige stoffen die na droging nog vrijkomen. Alle verf is nadat het uitgehard is (na ongeveer 2 weken) volledig gifvrij. Dat geldt zowel voor waterbasis verf als verf op alkyd (terpentine) basis. Lees hierover ook ons artikel over kindvriendelijke verf.
Dat is wat anders dan verf die vloeibaar is. De verdunningen in terpentinebasis verf is wezwanger vervenl schadelijk. Daarom moet je altijd ventileren, of je nu zwanger bent of niet.

De grote vraag is of de damp van terpentine schadelijk is voor je baby. Zoals altijd is het ’te veel’ niet goed. Dat geldt voor tabak, alcohol en ook verfdamp. Op internet word je veel bang gemaakt met artikelen over bijvoorbeeld de Schildersziekte. Bedenk dan wel dat deze mensen jarenlang, vaak een leven lang, midden in deze dampen hun werk hebben gedaan. Dat geldt niet voor jou of je ongeboren kindje.

Onze conclusie?

Een plintje schilderen, of een raamkozijn in de verf zetten, kan echt geen kwaad. Zorg wél voor echt goede ventilatie. Zet in de ruimte dus het raam open. Het huis verbouwen? Zorg dan dat je daar niet van alles moet doen en er de hele dag bij bent.

Er is ook een grote kans dat je helemaal niet tegen de geur van terpentine kunt. Deze geuren, die van nature al scherp en doordringend zijn, vinden de meeste zwangere vrouwen alleen maar erger stinken.

Verf op waterbasis

Zwanger en verven op waterbasis? Dat is echt een hele goede optie. Ook hierover wordt op internet gezegd dat het schadelijk is voor je baby. Absolute onzin! Natuurlijk zitten er giftige bestanddelen in de verf. Maar we nemen aan dat je het niet opdrinkt. Wat vervliegt uit de verf, is water. En water is niet giftig…

Kortom: laat je niet bang maken. Een klein klusje tijdens je zwangerschap? Met goede ventilatie is dat echt geen probleem? Grotere klus aanpakken? Overweeg het gebruik van verf op waterbasis. Maar neem de beslissing waar jij je het best bij voelt!

Uitbesteden is een optie

Als je er het geld voor hebt is uitbesteden natuurlijk een verstandige keuze. Een schilder heeft jarenlange ervaring om jouw huis in een mum van tijd te schilderen op een professionele en duurzame manier. Zo ben je verzekerd van kwaliteit met een duurzaam resultaat. De prijzen van lokale schilders kunnen echter flink verschillen. Daarom raden wij je aan om meerdere offertes van lokale schildersbedrijven te vergelijken. Op deze manier krijg je beter inzicht in de kosten en de mogelijkheden. Vergelijk de opties en kies tot slot de beste deal. Vraag vrijblijvend via onze website in een keer tot 6 offertes van schilders uit jouw regio en bespaar ook op de kosten.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …