Kosten schilder per uur

De manier waarom een schilder zijn prijzen berekend kan afhangen van verschillende factoren. Zo kan hij voor grote oppervlaktes zoals muren en het plafond makkelijk een prijs per vierkante meter berekenen. Voor het schilderen van deuren berekent hij misschien liever een prijs per deur. Soms kan een schilder ook vragen per uur te worden betaald, alhoewel dit niet veel voorkomt. Hij zal dit alleen doen als hij niet weet hoeveel materiaal of tijd hij nodig zal hebben voor de klus. Dit kan zijn als het een ongewoon voorstel betreft, of als het oppervlak zich in een slechte staat bevindt. Hier lees je over de kosten die de schilder vraagt per uur, welke factoren hier invloed op kunnen hebben en hoe je deze uitgaven zo veel mogelijk kunt beperken.

Waarom een schilder inhuren?

Een schilder huur je in als je het zelf niet ziet zitten om te verven en als je zeker wilt weten dat de klus goed en netjes gebeurd. Ook heeft een schilder de kennis van de verschillende verfsoorten, oppervlakten en kan hij kleuradvies geven. Een schilder kan vaak voor minder geld materialen aanschaffen, sneller werken en ook een nettere en evenredigere afwerking verzorgen. Wil je graag een professioneel geschilderd oppervlak, dan is het tijd om een schilder in te huren.

Het uurloon van een schilder

Het bedrag dat een schilder zal vragen per uur hangt af van het soort klus, de tijd waarin hij werkt en de tarieven van de schilder zelf. De volgende tabel geeft de kosten weer, inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

 

Soort klus Gemiddelde prijs per eenheid
Uurloon binnen schilder €34 – €39
Uurloon buiten schilder €39 – €49

 

Het soort klus

Als een schilder een uurloon vraagt, zal het soort klus niet standaard zijn. Toch is er verschil tussen bijvoorbeeld de schilderwerken buiten en binnen. Dit is omdat de schilder buiten duurdere materialen nodig heeft en de oppervlakten beter moeten worden beschermd. Ook kan de bereikbaarheid van het te schilderen oppervlak de prijs doen stijgen zowel als de arbeidsintensiviteit van de klus. Hoe moeilijker het is, hoe meer de schilder zal vragen per uur.

De tijd van het jaar

Ook de tijd van het jaar heeft invloed. Vaak vragen schilders tijdens de wintermaanden minder, omdat het dan moeilijker is om werk te vinden. Dit kan soms betekenen dat je een bepaald percentage korting krijgt, maar ook dat je zelf kunt onderhandelen over de prijs. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat je elke dag een uur gratis krijgt. De periode waarin dit mogelijk is, loopt van 21 november tot 21 maart en geldt voor zowel buiten- als binnenschilderwerk. Soms kan het dus zeer de moeite waard zijn om je klus dan in te plannen.

Het tarief van de schilder

Het uurtarief verschilt per schilder en per regio waar de schilder werkzaam is. Vaak heeft dit te maken met kwalificaties. Een erkend schilder, een ervaren schilder of een schilder met een specialisatie zal duurder zijn dan een beginnend schilder. De prijs wordt ook gedeeltelijk bepaald door de concurrentie. Soms kan een schilder in de stad minder vragen dan op het platteland, simpelweg omdat hij zijn prijzen scherp moet houden in vergelijking met de andere schilders om hem heen.

Hou de kosten in bedwang

Het uurtarief van een schilder is echter niet gering en de prijs voor jouw schilderwerk zal makkelijk kunnen oplopen als de schilder hier een lange tijd voor nodig heeft. Hier vind je een aantal tips waarmee je deze kosten in bedwang kunt houden.

  • BTW: schilderwerken in en om het huis in Nederland vallen onder een lager BTW tarief. Je betaalt voor de arbeid en het materiaal maar 6 procent in plaats van de gangbare 21 procent. Dit wordt op de eindfactuur berekend, dus voor deze besparing hoef je zelf niets te doen.
  • Hou het regionaal: het is altijd beter om een schilder in te huren die in jouw omgeving is gevestigd. Zo steun je niet alleen de plaatselijke economie, maar kun je vaak de voorrijkosten vermijden of in ieder geval zo laag mogelijk houden. Ook heb je zo alle professionele regionale contacten en kennis binnen handbereik.
  • De omvang van de klus: als je meerdere werkzaamheden hebt voor de schilder, dan is het altijd financieel gunstiger om deze tegelijkertijd aan te bieden in plaats van verspreid over een langere periode. De gemiddelde prijs zal lager zijn.

Offertes vergelijk je met onze vergelijkingstool

Je bent van plan een schilder in te huren? Dan is het tijd om offertes te verzamelen en wij kunnen je hier een boel tijd en moeite besparen. Onze vrijblijvende vergelijkingstool is gratis en makkelijk te bedienen. Je vult in een paar minuten de lege vakken in, en de tool kan doelgericht zoeken naar offertes van schilders in jouw omgeving. Deze ontvang je in je inbox, kun je vergelijken op punten die jou interesseren en kunnen je helpen tot het komen van een beslissing wat betreft jouw schilderwerken.

Wat kost een schilder precies?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …