Decoratieve verftechnieken

Decoratieve verftechnieken Annie Sloan

Deocratieve verftechnieken Boekbespreking

In de blogs van Verfklussen.be besteed ik natuurlijk ook aandacht aan decoratieve verftechnieken. Een tiental jaren geleden werden de eersten enthousiast over de legio mogelijkheden van decoratieve verftechnieken. De hype is nooit echt over geweest, want het blijft heel leuk om met de creatieve mogelijkheden van de verftechnieken te werken.

In deze blog bespreek ik twee boeken die je inspiratie kunnen geven om met (opnieuw) met decoratieve verftechnieken aan de slag te gaan.

Decoratieve verftechnieken van Mirjam Steenbeeke

Het boek Decoratieve Verftechnieken (Antiekeffecten) van Mirjam Steenbeeke (isbn 9789077050187) geeft informatie over het decoreren met verschillende technieken om tot een antiekeffect te komen. De schrijfster geeft in het boek inzicht in de handelingen die ervoor nodig zijn het ‘doorleefde’ karakter in een meubel te verkrijgen. Allerlei verouderingstechnieken komen aan bod, zoals het door-schuren van verflagen, de white wash techniek, kleurwassen, craqueleren en patineren, en bewerkingen met antiekwas en kalkwas.
Het geheel is voorzien van mooie kleurenfoto’s (illustraties van Febe Boxem) als ondersteuning in de stap voor stap uitgelegde werkwijze. Ook besteedt de schrijfster aandacht aan de verschillende producten die verkrijgbaar zijn, met zelfs een overzicht van de winkels waar deze verkrijgbaar zijn. Een aanrader!

Decoratieve verftechnieken uit Frankrijk van Annie Sloan

Frankrijk is voor veel mensen al langer een inspiratiebron. De landelijke uitstraling is weer helemaal terug in de interieurs. Annie Sloan is een expert op het gebied van decoratieve verftechnieken en heeft al tientallen boeken geschreven over hoe verftechnieken het interieur kan veranderen. Zo ook haar boek ‘Verftechnieken en homedecoraties uit Frankrijk‘ (isbn 9789021338187). Vanuit verschillende stijlen, zoals de kasteelstijl en de sobere plattelandsstijl, geeft Sloan heldere uitleg over hoe je dit kunt gebruiken in je eigen huis. Vooral de zacht opgeschuurde kleurrijke meubels zijn weer helemaal terug en wordt helder stap voor stap uitgelegd. En de Britse schrijfster houdt het niet alleen bij meubels, maar laat zien wat er met verf nog meer in kan in huis. Een inspirerend boek waar je als liefhebben van decoratieve verftechnieken absoluut lang plezier van zal hebben. Als naslagwerk of inspiratiebron ook weer een echte must-have voor in de boekenkast.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

Veel mensen schilderen het liefst zelf, maar is uitbesteden nu echt zoveel duurder? Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kozijnen schilderen, hoe doe je dat?

Sta je op het punt de kozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Misschien vraag je je af hoe deze klus het beste geklaard …

Verf blijft plakkerig

Wat kan ik hier aan doen? Wanneer je klaar bent met je schilderwerk en je kijkt tevreden naar het eindresultaat, krijg je …

Buiten schilderen in de winter?

Tot welke temperatuur kan ik schilderen? In de winter buiten schilderen, soms zie je zelfs terwijl het vriest nog schilders …